- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кијев: Зеленски се састао са премијерима Пољске, Чешке и Словеније

© REUTERS / UKRAINIAN PRESIDENT OFFICEПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски састао се у Кијеву са премијерима Пољске, Чешке и Словеније, снимак са састанка објављен је на његовом каналу на Телеграму.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Како се види на снимку, састанку је присуствовао и премијер Украјине Денис Шмигаљ.
Раније је премијер Пољске Матеуш Моравјецки саопштио да су у Кијев допутовали он, потпредседник владе за безбедносна питања, шеф владајуће пољске странке Право и правда Јарослав Качињски и премијери Чешке и Словеније Петар Фиала и Јанез Јанша.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу. Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Војник са заставом НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
СВЕТ
Зеленски: Дошло време да признамо – ништа од чланства у НАТО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала