- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Белорусија је прошле године спречила 11 покушаја терористичких напада

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
У Белорусији је током 2021. године спречено 11 покушаја терористичких напада који су финансирани из Пољске, Литваније, Украјине, Сједињених Америчких Држава и Немачке, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Државна безбедност Белорусије је током 2021. године у сарадњи са другим државним структурама спречила 11 покушаја терористичких напада који су организовани и финансирани из Пољске, Литваније, Украјине, Сједињених Америчких Држава и Немачке. То је оно што знамо“, преноси агенција „Белта“ речи Лукашенка.
Он је навео да су „снаге КГБ-а откриле планове за припрему екстремистичких акција против представника државних медија, судија, посланика, сарадника снага безбедности и чланова њихових породица“.
Председник Белорусије је дао налог КГБ-у да посебну пажњу посвете и спречавању сајбер напада на економске објекте у земљи који су слични биолошком оружју.
„Желим да издвојим покушаје сајбер напада против нас. Ти напади су сродни биолошком оружју, чак су и моћнији. Нису потребни ни тенкови, ни митраљези, ни високопрецизне ракете“, саопштио је он на састанку са представницима државне безбедности.
Према његовим речима, довољно је да се изврше велики сајбер напади на економске објекте и то ће бити довољно да се земља дестабилизује, зато је неопходно да КГБ и друге структуре тој борби посвете велику пажњу, закључио је Лукашенко.
Подсетимо, раније је агенција „Синхуа“ пренела да су инострани сајбер напади изведени преко компјутера у Кини у циљу напада на Русију, Украјину и Белорусију.
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
РУСИЈА
Лукашенко: Запад би да „гурне” Белорусију у рат у Украјини и да успут заврши и са нама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала