- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нове антируске санкције: На удару Лондона – Мишустин, Песков, Шојгу, Захарова, Симоњанова

© AP Photo / Matt DunhamЗастава Велике Британије испред Биг Бена у Лондону.
Застава Велике Британије испред Биг Бена у Лондону. - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Велика Британија проширила је санкције против Русије, уводећи нова ограничења против више од 350 руских физичких и правних лица.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Како се наводи у документу, под санкције су потпали и садашњи и бивши премијер Русије, Михаил Мишустин и Дмитриј Медведев, руски министар одбране Сергеј Шојгу, портпарол Кремља Дмитриј Песков, његова супруга и деца, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, специјални представник руског председника за заштиту животне средине, екологију и транспорт Сергеј Иванов, главна и одговорна уредница „РТ-а“ и агенције „Спутњик“ Маргарита Симоњан, градоначелник Москве Сергеј Собјањин, телевизијски водитељ Владимир Соловјов, руски писац Захар Прилепин, као и друга руска физичка и правна лица.
Потпаролка руског МИП-а прокоментарисала је то што је уврштена на списак британских санкција.

„Група ми одговара“, рекла је Захарова за Спутњик.

Она је раније изјавила да ће Москва увести пропорционално јаке мере Лондону као одговор на британску санкциону хистерију.
Подсетимо, Русија је започела војну операцију у Украјини са циљем денацификације и демилитаризације те земље, те спречавања напада на Доњецку и Луганску Народну Републику. Као одговор на то, земље ЕУ, Велика Британија и САД увеле су санкције Русији.
Форин офис - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
СВЕТ
Лондон: Уведене санкције против Путина и Лаврова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала