- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев поручио Америци: Оправдано се плашите – истина о биолабораторијама излази на видело

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Истрага ће показати праве намере рада у биолошким лабораторијама у Украјини уз учешће Вашингтона, Америка се с разлогом плаши њиховог обелодањивања, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Он је на састанку о националној безбедности у Северно-кавкаском федералном округу Русије рекао да се Вашингтон плаши обелодањивања истраживања о развоју биолошког оружја које спроводи на територији постсовјетских држава.

„Пристигле су информације које потврђују спровођење војно-биолошких програма у биолошким лабораторијама створеним у Украјини уз директно учешће страних консултаната и саветника, укључујући њихово финансирање из Сједињених Америчких Држава. Управо се зато САД плаше обелодањивања истраживања о развоју биолошког оружја на територији постсовјетских држава, изведених уз кршење Конвенције о забрани биолошког и токсичног оружја“, објаснио је он.

С тим у вези, шеф руских обавештајаца је подсетио да је својевремено баш на америчкој територији бивши председник САД Барак Обама током свог мандата наложио увођење мораторијума на вршење биолошких истраживања са опасним патогенима.
„Заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд није случајно саопштила да је неопходно да се предузму мере како би се спречило да сакупљени истраживачки материјали и узорци патогена доспеју у Русију. И заправо има чега да се плаши“, нагласио је Патрушев.
Према његовим речима, није изненађујуће што избијања заразних болести уочена у бројним земаља могу бити директно повезана са активностима биолошких лабораторија у Украјини.
Постало је очигледно да су амерички саветници ти који подстичу и помажу кијевском режиму у стварању биолошког и нуклеарног оружја. Русија није могла да дозволи Украјини да створи нуклеарно оружје које би угрозило безбедност целог света, нагласио је он.

О војној операцији у Украјини

Он је такође рекао да су докази да је Кијев у марту припремао инвазију на територију Доњецке и Луганске Народне Републике, као и на Крим, добијени током руске специјалне операције у Украјини.
Суочена са претњама са Запада, Русија је била принуђена да предузме превентивне мере како би осигурала своју безбедност, напоменуо је руски безбедњак је у контексту операције у Украјини.
Јучерашњи ракетни напад на Доњецк је ратни злочин који још једном потврђује „нацистичку суштину кијевског режима“, истакао је он.
„Сједињене Америчке Државе сматрају да имају право да шире демократију широм света, намећући сопствено схватање тог облика политичке моћи, користећи за то било које методе, укључујући и војне, не поштујући принципе међународног права, обичаја, културе и безбедности. других народа. Добро знамо до чега је то довело у Авганистану, Ираку, Либији, Сирији“, подсетио је Патрушев.
„Али извукли смо поуке из агресије покренуте против нас коју је подстицао колективни Запад уз коришћење међународних терористичких организација“, објаснио је секретар Савета безбедности.
Русија је, према његовим речима, успела да превазиђе све проблеме створене споља, између осталог и захваљујући отпорности народа Северног Кавказа, „који су често по цену сопственог живота давали значајан допринос очувању суверенитета и територијалног интегритета наше државе“.

„И после свега што се десило на Северном Кавказу, што се сада дешава у Украјини, близу наших граница у Европи, настављају да нас убеђују да Русији ништа не прети. Како можемо да верујемо онима који нас стално обмањују, који настављају да снабдевају Украјину убојитим оружјем, стварају на њеној територији тајне биолабораторије и подстичу неонацисте?“ нагласио је Патрушев.

С тим у вези, додао је да Москва сматра да је неопходно „у пракси постићи“ неутрални статус Украјине и искључити могућност уласка те земље у НАТО.
Не постоји гаранција да америчка инфраструктура противракетне одбране, која се налази у близини руских граница, неће бити коришћена за употребу тактичког нуклеарног оружја, напоменуо је он.
„Где је гаранција да 'напуњено оружје' неће поново пуцати?“, упозорио је шеф руских обавештајаца.

Потребна детаљна анализа економских претњи

У контексту економског рата Запада против Русије у регионима, важно је детаљно анализирати економске претње, предузети мере за њихово неутралисање и држати друштвено-политичку ситуацију под сталном контролом, сматра секретар Савета безбедности Русије.
Економски рат који је покренут против наше земље омета реализацију националних пројеката“, рекао је Патрушев, додајући да је због тога важно да се још једном детаљно анализирају економске претње у регионима и предузму мере.
Поглед на пословни центар Москва-сити и зграду Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
РУСИЈА
Москва: Биолабораторије у Украјини опасност за целу Европу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала