- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: ЕУ игнорисала ракетни напад украјинске војске на Доњецк

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Европско руководство игнорисало је тако нехумани и злочиначки чин Кијева као што је ракетни напад на стамбено насеље у центру Доњецка, саопштио је руски председник Владимир Путин у разговору са председником Европског савета Шарлом Мишелом, преноси прес служба Кремља.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Напомиње се да су Путин и Мишел разговарали о ситуацији у вези са спровођењем специјалне војне операције Русије за заштиту република Донбаса, као и о хуманитарним аспектима, укључујући мере за евакуацију цивила.
„Председник Русије је посебну пажњу посветио чињеници да је руководство Европске уније, јавно оцењујући дешавања, игнорисало јучерашњу злочиначку и нехуману акцију украјинске војске – ракетни напад на стамбено насеље у центру Доњецка уз примену касетне муниције, што је довело до бројних жртава међу цивилним становништвом“, истиче се у саопштењу.
Осим тога, Путин је изнео своје принципијелне оцене о текућим преговорима између руских и украјинских представника о изради споразума узимајући у обзир добро познате руске захтеве.
„Истовремено је примећено да Кијев не показује озбиљан став према проналажењу обострано прихватљивих решења“, истиче се у саопштњеу Кремља.
У ракетном нападу украјинских снага на центар Доњецка у понедељак погинуло је 20 особа, а 28 је рањено, међу њима има деце.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу. Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Доњецк - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
РУСИЈА
У Доњецку пронађени нови докази: Украјина примењивала касетне бомбе на цивилима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала