- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Рад од куће правно уредити: Унија послодаваца Србије поднела предлог Социјално-економском савету

CC0 / / Рад од куће
Рад од куће - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Унија послодаваца Србије објавила је данас да од надлежних тражи доношење квалитетног оквира за нове облике рада који су постали део праксе, као што је рад ван просторија послодавца, наводећи да је иницијатива већ упућена Социјално-економском савету.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите ина каналу Спутњик Србија на Телеграму, асве видео садржаје на платформи „Одиси“(odysee.com).

Како је истакнуто, Унија послодаваца Србије сматра да је неопходно пажљиво анализирати предности и мане рада ван просторија послодавца, како би се осигурали конкурентност домаће привреде, али и побољшали услови рада за запослене.
Потребно је кроз адекватан оквир прецизирати разлике између рада од куће и рада на даљину и, како су навели, увести могућност регулисања радног односа тако да запослени један део радног времена проводи код куће.
Сматрају и да је потребно дефинисати обавезе по питању опреме и средстава за рад, накнаде трошкова рада, као и обавезе послодаваца по основу безбедности на раду.
Истакнуто је и да су ови и многи други аспекти рада од куће тренутно нерегулисани и да зато подлежу арбитрарној процени и одлуци, што није у корист ни послодаваца, а ни запослених.
Иницијатива Уније послодаваца Србије упућена је Социјално-економском савету, после чега ће, ако буде подржана, бити прослеђена и надлежним органима Србије.
Подсећа се да је једна од најупечатљивијих промена услед пандемије вируса корона био много учесталији рад од куће, услед здравствених ризика и прописаних мера државе.
Таква појава је показала проблеме и ризике, али и потенцијал да се ситуација окрене у правцу позитивних промена, навела је Унија послодаваца Србије, пренела је „Политика“.
лаптоп - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
ЕКОНОМИЈА
„Воркејшн“ и „стејкејшн“: Дошло је ново доба рада, а продуктивност је одлична
Девојка с наочарима за рачунаром - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Синдром компјутерског ока: Неочекивана здравствена последица рада од куће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала