Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

РИК прогласио листу Отете бебе - Ана Пејић

© AP Photo / Darko VojinovicИзбори у Београду
Избори у Београду - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Републичка изборна комисија вечерас је прогласила за парламентарне изборе листу под називом Отете бебе - Ана Пејић, док је за још четири изборне листе наложила отклањање недостатака.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Отклањање недостатака наложено је подносиоцима листа Ромска партије - Срђан Шаин, Руски мањински савез - Милена Павловић, Павле Бихали Гаврин, Народни фронт - Мост и Зелена странка, а недостатке треба да исправе у року од 48 часова и да доставе недостајуће оверене потписе бирача који подржавају те листе.
РИК је листи Ромска партија - Срђан Шаин признао статус листе националне мањине и наложио предлагачу да достави још најмање 578 исправних потписа подршке до неопходних 5.000 потписа за листу националне мањине.
У случају листа Руски мањински савез - Милена Павловић, Павле Бихали Гаврин, Народни фронт - Мост и Зелена странка чланови РИК-а су већином гласова утврдили да постоји основана сумња да су предлагачи покушали да злоупотребе статус листе националне мањине, због чега и је наложено да у року од 48 сати доставе недостајуће и оверене потписе подршке бирача до минималног броја од 10.000 потписа неопходних за листе странака које немају статус мањинске листе.
РИК је затим одржао и 28. седницу посвећену кандидатурама за председничке изборе 3. априла.
Наложено је Групи грађана Патриота Миша Вацић да доставе најмање 72 недостајуће и оверене писане изјаве подршке кандидатури Вацића за председника.
Коалицији Суверенисти - Саша Радуловић - Милан Стаматовић - др Јована Стојковић такође је наложено да у року од 48 сати РИК-у доставе најмање 225 оверених потписа подршке бирача уз кандидатуру Бранке Стаменковић за председника Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала