- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Студенти траже хитно повлачење скандалозне одлуке којом је професору Ковићу забрањен улазак у БиХ

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилош Ковић
Милош Ковић - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Студенти бањалучког и Универзитета у Источном Сарајеву поручили су да је професор Милош Ковић, ком је забрањен улазак у БиХ, увек добро дошао у Републику Српску.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Студенти Универзитета у Источном Сарајеву, где Ковић предаје као гостујући професор, захтевају од надлежних да одлуку ставе ван снаге.
Стефан Слијепчевић, председник Студентског парламента овог универзитета, рекао је у Јутарњем програму РТРС-а да студенти захтевају хитно повлачење скандалозне одлуке како би се наставни процес одвијао без проблема. У супротном, каже, незадовољство ће изразити путем јавних окупљања.
"У току дана биће одржан састанак са руководством Универзитета како бисмо дефинисали наредне кораке", истиче Слијепчевић.
Божана Тинтор, председница Студентске организације Факултета политичких наука Бањалука, рекла је да ова одлука не изненађује јер је уследила као очекивана последица закона који је наметнуо Валентин Инцко.
"Професор Ковић 13 година предаје на Универзитету у Источном Сарајеву. Зашто 13 година није представљао опасност, а представља сада, баш када је одржао предавања у више градова Српске", рекла је она.
Подсећамо, Гранична полиција БиХ није у суботу дозволила улазак у БиХ професору Милошу Ковићу уз образложење да "представља претњу по безбедност БиХ".
Налогодавац одлуке о забрани уласка је Обавештајно-безбедносна агенција БиХ.
Ковић је професор на Одјељењу за историју Филозофског факултета у Београду и гостујући професор Универзитета у Источном Сарајеву.
Проф.др. Милош Ковић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
РЕГИОН
Када НАТО маршира у БиХ: Листа за „одстрел“ не завршава са Ковићем – увод у драматична дешавања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала