- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Врховна рада лишила посланичког мандата представника проруске странке

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЗграда Врховне раде Украјине
Зграда Врховне раде Украјине - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Врховна рада Украјине је на заседању лишила Иљу Кива, члана проруске опозиционе странке „Опозициона платформа – за живот“, посланичког мандата, објавио је украјински портал „Страна.уа“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Врховна рада је на заседању са 335 гласова лишила мандата народног посланика Иљу Кива“, наводи се у саопштењу украјинског портала.
Копредседник украјинске странке „Опозициона платформа – за живот“ Јуриј Бојко је 2. марта изјавио да је посланик Иља Кива искључен из политике.
Кива се раније изјашњавао против украјинског председника Владимира Зеленског. Он је такође изјављивао да „ослобођена Украјина“ мора бити део Русије, што ће омогућити да се свет заштити од нацизма.
Такође, Украјинска обавештајна служба саопштила је да је извршен претрес код више посланика проруске опозиционе странке „Опозициона платформа – за живот“ и да је том приликом одузето оружје.
„Претрес је извршен код посланика који су или незаконито прешли или су планирали да пређу украјинску границу. Поред тога, претресени су и граничари и полицајци, који су омогућили одређеним појединцима, укључујући и посланике Украјине, да илегално пређу државну границу Украјине“, наводи се у саопштењу украјинске обавештајне службе на Фејсбуку.
Према информацијама обавештајне службе оружје и муниција су одузети од посланика Вадима Рабиновича, Виктора Чорног и Олега Волошина.
Зграда Врховне раде у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
РУСИЈА
Врховна рада донела закон о национализацији руске имовине у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала