Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Даница Грујичић: Против Србије је вођен и нуклеарни и хемијски рат

© AP Photo / Philip MarkЧишћење рушевина у Алексинцу 9. априла 1999. три дана после бомбардовања касетним бомбама у коме је погинуло 14 људи.
Чишћење рушевина у Алексинцу 9. априла 1999. три дана после бомбардовања касетним бомбама у коме је погинуло 14 људи. - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
Пратите нас
Докторка Даница Грујичић, директорка Института за радиологију и онкологију Србије говорила је вечерас о еколошкој катастрофи коју је изазвала НАТО агресија на Југославију.
„Против Србије и Црне Горе је вођен не само нуклеарни рат, са 15 тона уранијума које су нам "испоручили", већ и хемијски рат. Зна се да уништавање хемијских постројења изазива локалну еколошку катастрофу. Гађали су све што је било на мапама хазарда - и хемијска постројења, и нафтна постројења“, рекла је докторка Грујичић.
Она каже да нико не може да јој каже да је то било случајно, и да су потребна још озбиљнија истраживања о утицају НАТО бомби и осиромашеног уранијума на Србију.
„Ми се залажемо за научно испитивање. Да би нешто доказали, мора да ради математика, без икаквих емоција, једноставно статистика и математика, која ће све доказати. Да је било огромно еколошко загађење и да смо удисали тешке метале то је чињеница“, рекла је докторка Даница Грујичић.
Војници хемијско-биолошке јединице Оружаних снага САД - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
РУСИЈА
Језиви пројекат УП-4: Американци развијали биолошко оружје за уништавање етничких група
НАТО авиони Б-52 узлећу са британског аеродрома Фејрфорд током бомбардовања СРЈ 1999. - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2021
Русија: НАТО агресија на СРЈ је дугорочна трагедија, одговорност Алијансе и даље отворено питање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала