- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик после састанка с Борељом: Не постоји воља за решење кризе у БиХ

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
Пратите нас
Милорад Додик , српски члан Председништва Босне и Херцеговине, изјавио је данас да не постоји воља да се реши политичка криза у БиХ.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите ина каналу Спутњик Србија на Телеграму, асве видео садржаје на платформи „Одиси“(odysee.com).

Додик је, после састанка чланова Председништва БиХ са високим представником ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борељом, рекао да постоје „политике које желе некоме нешто да наметну, да легализују неке ствари које нису у складу са Уставом и да та БиХ не може да функционише и опстане“, и да је то рекао и Борељу.
Додик је рекао да је став ЕУ да је потребно стабилизовати ситуацију у БиХ у правцу придруживања.
Када је реч о изборној реформи у БиХ, Додик је рекао да сви траже да се нешто уради на том плану. Додао је да се техничке измене Изборног закона не могу усвојити без представника Републике Српске.
„У свим земљама где се одржавају избори, изборни учесници разговарају о изборним условима и договарају се око консензуса за те услове. Нема државе ни у окружењу ни у Европи у којој се одржавају избори да неко други намеће изборна правила и то је апсолутно јасно“, рекао је Додик.
Што се тиче Федерације БиХ, Додик је рекао да је Република Српска спремна да подржи оно што се актери у овом ентитету договоре у вези са чланом Председништва.
„Рачунамо да концепт који би се договорио око Дома народа и за нас мора бити прихватљив. За све остало и ми имамо своје виђење, како треба да изгледају технички услови за изборе, ко треба да буде власник мандата, а ми мислимо да то треба да буду политичке партије, казао је он.
Додик је рекао да се из БиХ константно шаљу поруке како на нивоу не раде институције, што није тачно, али да Република Српска неће доносити одлуке које неко очекује.
Навео је да је дошао на сваку седницу Председништва БиХ, као и да раде Представнички и Дом народа.
Додик каже да је проблем у БиХ што није сазвана седница Председништва о ситуација у Украјини, пренела је РТРС.
Жељко Комшић и Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
РЕГИОН
Додик: Комшићево обраћање личило на освету злог патуљка
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
РЕГИОН
Додик у Бриселу: Престаните да нам помажете тако што нам правите проблеме
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала