- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Случај „Абрамович“: Неко је Џон, а неко Френк /фото, видео/

© REUTERS / REUTERS FILE PHOTOЏон Тери, Роман Абрамович, Френк Лампард и Ејдур Гудјонсен - 2005. година
Џон Тери, Роман Абрамович, Френк Лампард и Ејдур Гудјонсен - 2005. година - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
Пратите нас
У јако тешким тренуцима за Челси и власника Романа Абрамовича, две легенде овог клуба, Џон Тери и Френк Лампард, одлучиле су се за другачији приступ и ставове.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Тери и Лампард играли су за Плавце у најславнијим данима клуба, заједно су освојили прегршт трофеја, међу којима су и Премијер лига, Лигу шампиона...
Били су окосница клуба иза којег је стајао руски олигарх Роман Абрамович који је са својим средствима учинио њих међу најплаћеније спортисте света, а Челси један од најбољих клубова.
Абрамович се данас сусреће са прогоном, само зато што је Рус, и по свему судећи продаће клуб у који је уложио милијарде, а да притом неће инкасирати ни евро од тога.
У суботу је борд Премијер лиге одлучио да га избаци, претходно су Челсију замрзнута сва средства, и Рус проживљава јако тешке тренутке. Тада се углавном покаже ко је какав и то смо видели у примери двојице легенди – Терија и Лампарда.
Бивши дугогодишњи штопер Плаваца пре неколико дана објавио је фотографију са Абрамовичем написавши: „Најбољи“.
Тери је тиме желео да се захвали руском олигарху на свему што је урадио, како за клуб, тако и за њега.
Храбар, али и једини исправан потез донео је Тери, што се не може рећи за Лампарда који је на недавној конференцији за медије демантовао да је близак са Романом.
„Не (нисам близак). Видео сам да се говори како сам близак са Романом Абрамовичем, а вероватно на прстима једне руке могу да избројим колико пута сам га видео у последњим годинама мог боравка у Челсију. Било је задовољство бити у Челсију и желим да ставим тачку на ту причу“, рекао је Лампард.
Лампард је, након што је завршио играчку каријеру, био тренер Фудбалског клуба Челси, од 2019. до 2021. године, за то време блиско је сарађивао са Абрамовичем, али очигледно, слушавши га, та сарадња и није била толико блиска.
Многи не верују у то јер је и сâм Абрамович, након што је Лампард напустио клубу клуба, изјавио како има одличну сарадњу са Френкијем.
„Ово је била веома тешка одлука за клуб, не само зато што имам одличан лични однос са Фрeнком, већ и зато што га изузетно поштујем. Он је човек великог интегритета и има највишу радну етику. Међутим, у тренутним околностима верујемо да је најбоље променити менаџера“, изјавио је Абрамович пре нешто више од годину дана.
Лампард очигледно тако не мисли.
Будите, ипак, мало више Џон Тери, а мало мање Френк Лампард, у тренуцима када је неко, ко је за вас учинио много тога, у тешкој ситуацији.
Борд Премијер лиге избацио Абрамовича
Подршка протераном Русу – власт ствара притисак, а великан је пред колапсом
Челси се огласио због санкција Роману Абрамовичу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала