- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јована се вратила после четири године – и живи свој сан: „Још не могу да верујем“

© Фото : ПромоЈована Илић
Јована Илић - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
Пратите нас
Јована Илић, 25-годишња атлетичарка, биће један од адута репрезентације Србије на предстојећем Светском атлетском првенству у Београду и нада се борби за медаљу у троскоку.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Јована је пажњу јавности скренула прошле године када је остварила резултат од 13,61 метара што јој је омогућило да се пласира на Светско првенство.
Прилику да се покаже Јована ће имати у недељу од 11 часова, када ће се у конкуренцији од 17 атлетичарки борити за трон.
„Искрена да будем, још увек не могу да верујем где сам. Ово је моје прво велико такмичење, мој први међународни наступ, а четири године нисам се бавила атлетиком. Поново вежбам тек годину и по дана, тако да је ово јако, јако велико за мене. Нисам то очекивала, али веома сам срећна што сам овде. Узбуђена сам и мислим да је ово прилика једном у животу да се такмичим пред својом домаћом публиком“, наводи Илићева.
Од такмичења очекује – рекорд.
„Троскок у последњих неколико година је процветао посебно због Јулимар Рохас и од ње очекујем светски рекорд, тако да сам срећна што ћу бити мали део историјског тренутка овде у Београду. Идем да свој рекорд оборим, што ближе 14 метара. и надам се да ћу ући у финале, али не вршим притисак на себе, овде сам само да уживам, опустим се, забавим и радим нешто што волим са најбољима на свету. То окружење ће ме гурнути и ако уђем у финале бићу најсрећнија особа на свету”.
Звезда српског тима је Ивана Шпановић, а Јована се радује што ће бити у репрезентацији са најбољом српском атлетичарком.
„Од детињства је увек била неко на кога сам се угледала, инспирација за све српске спортисте. И сада бити у истом српском тиму заједно са нашом Иваном, шампионком света је невероватно. Чини се да смо на неки начин једнаки. Бити овде сада је сан за мене. Када смо имали заједничко тимско фотографисање Ивана је рекла “О, ја сам као мама тима овде”, пошто смо сви остали млађи. Мој тренер је тренирао са њом када је била млађа, тако да знам много о Ивани и увек се поздравимо када се сретнемо. Част је бити у тиму Србије на смотри најбољих атлетичара света у нашој Арени И заједно са Иваном на челу тима”, закључила је Илићева.
Прилику да се покаже Јована ће имати у недељу од 11 часова, када ће се у конкуренцији од 17 атлетичарки борити за трон.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала