- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Објављена промотивна цена карте за брзи воз од Београда до Новог Сада

© Sputnik / Лола ЂорђевићПерон железничке станице
Перон железничке станице - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
Пратите нас
Возна карта од Београда до Новог Сада, брзим возом „Соко“ који ће саобраћати пругом која ће бити отворена за саобраћај у суботу 19. марта, коштаће 300 динара у једном правцу током промотивног периода, изјавио је вечерас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратитена каналу Спутњик Србија на Телеграму, асве видео садржаје на платформи „Одиси“(odysee.com).

Момировић је за Танјуг рекао да ће превоз на тој релацији бити бесплатан за децу узраста до седам година која су у пратњи родитеља.
„Морамо да вратимо поверење у железницу, људе у возове и зато на иницијативу председника Србије Александра Вучића у наредном периоду цена карте за брзе соко возове износиће 300 динара, а деца узраста до седам година превозиће се бесплатно у пратњи својих родитеља“, рекао је Момировић.
Истакао је да ће после 138 година од пуштања прве пруге у Србији и 46 година од пуштања пруге Београд-Бар коначно бити отворен један капиталан пројекат у железничкој инфраструктури.
Како је рекао, два највећа града у Србији биће повезана најквалитетнијом железничком инфраструктуром, а најбржи возови, у Југоисточној Европи, који ће се кретати брзином од 200 километара на час ићи ће од Београда до Новог Сада.
„Пробајте нову брзу пругу и нове брзе, возове „Соко“. Ово смо заједно успели, заједно смо изградили ову инфраструктуру, заједно враћамо железницу на саобраћајну карту Србије и заједно можемо да направимо чудо“, поручио је Момировић.
Брзи возови Србије саобраћаће под називом Соко, одлучио је жири конкурса Пусти инспирацију да те вози - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
СРБИЈА
Брзи возови Србије добили име „Соко“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала