- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев упозорио Саливана: Недопустиво одуговлачење преговора око Украјине

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
Пратите нас
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев разговарао је телефоном са помоћником америчког председника за националну безбедност Џејкобом Саливаном. Посебна пажња је посвећена ситуацији око Украјине, саопштила је прес-служба Савета безбедности Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Како је прецизирано, разговор је вођен на иницијативу америчке стране.
Патрушев је у телефонском разговору са Саливаном рекао да је неопходно да Вашингтон престане да подржава неонацисте у Украјини.
„Секретар Савета безбедности изјавио је да је неопходно да Вашингтон престане да подржава неонацисте и терористе у Украјини и помаже пребацивање страних плаћеника у зону сукоба, као и да одустане од испорука оружја кијевском режиму. Констатовано је да ће ови кораци само довести до даље ескалације“, наводи се у саопштењу руске стране.
Саливан је такође пренео Вашингтону став Русије о томе да су недопустиви покушаји одуговлачења преговарачког процеса, што Кијев предузима по инструкцијама споља, и позвао је америчку страну да утиче на украјинске власти како би се што пре постигао напредак у дипломатском решавању кризе, саопштила је руска страна.
Како је саопштила прес-служба Савета за националну безбедност Беле куће, Саливан је током разговора указао да се САД „одлучно и јасно“ противе руској специјалној операцији у Украјини.
„Саливан је јасно истакао да су САД привржене даљем увођењу санкција против Русије, одбрамбеној подршци Украјине, њеног суверенитета и територијалног интегритета, јачања источног крила НАТО-а“, наводи се у саопштењу.
Саливан је саопштио Патрушеву да, „уколико је Русија озбиљно настројена на дипломатију, Москва треба да престане да напада украјинске градове“.
Такође се наводи да је амерички саветник „упозорио“ Патрушева „на последице реализације било какве могуће одлуке Русије по питању употребе хемијског или биолошког оружја у Украјини“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала