- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Ово је историјски тренутак, не одступамо од свог суверенитета

© Sputnik / Владимир Баранов / Уђи у базу фотографијаЗастава Русије на Кремљу
Застава Русије на Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
Пратите нас
Судбина Русије се одлучује у овом тренутку, она никада неће одступити од питања обезбеђења свог суверенитета, изјавио је у среду Сергеј Наришкин, директор руске Спољне обавештајне службе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Наша земља тренутно преживљава истински историјски тренутак. Одлучује се о судбини Русије, њеном будућем месту у свету“, рекао је Наришкин на стручном савету за историјско образовање при Министарству просвете и науке.
Према његовим речима, не сме се заборавити да је „главни фактор развоја Русије, стожер њене хиљадугодишње историје био и остао суверенитет – право да самостално, слободно и свесно одређује своју судбину“.

„Суверенитет је гаранција благостања и достојанства наших грађана, то је будућност наше деце. Русија никада није одступала по таквим питањима и неће одступити, јер ће у супротном престати да буде Русија", додао је Наришкин.

Одлука о специјалној операцији у Украјини

Наришкин је, кад је у питању специјална операција у Украјини појаснио да је одлука председника Руске Федерације о спровођењу специјалне војне операције у циљу заштите становништва Донбаса и заштите безбедности наше земље заснована на дубокој анализи историјских образаца и изузетно прецизној, реалној процени ситуације у свету.
„Русији једноставно није остављена никаква шанса да поступи другачије. Најмање одлагање у вези са отворено русофобичним, корумпирано-олигархијским кијевским режимом, претворило би се у велику трагедију у блиској будућности“, нагласио је он.
Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине, као и „заштита људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. Према саопштењу Министарства одбране Руске Федерације, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе, нема претње по цивилно становништво.
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
РУСИЈА
Москва: Планови Словеније и Хрватске о снабдевању Украјине оружјем – авантура
Ауто-колона подршке Русији на улицама Београда - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
РУСИЈА
Русија: Проруска дешавања у Србији и Републици Српској - доказ стварног расположења на Балкану
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала