- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хук, адреналин и „лудило“ – да ли је довољно за чудо на Маракани?

© Sputnik / Петар МиловановићПоглед на северну трибину стадиона ФК Црвена звезда
Поглед на северну трибину стадиона ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
Пратите нас
Црвена звезда ће у четвртак од 18.45 (РТС1, Арена1) заиграти на све или ништа против Ренџерса у реванш мечу осмине финала Лиге Европе на дупке пуној Маракани.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

После вероватно највеће фудбалске трагедије (два поништена гола, промашен пенал, пречка) коју су црвено-бели доживели на Ајброксу (3:0) пре седам дана, куцнуо је час да се закотрља лопта у Љутице Богдана 1! Да загрми са звучника она чувена Бајагина „Што не може нико можеш ти...“,па хук с трибина који попут ињекције адреналина делује на Звездине фудбалере и ствара оно фудбалско „лудило“ на терену које су црвено-бели толико пута умели да изведу. Остаје да се види да ли ће то бити довољно за чудо и сензацију да се надокнади минус три из Глазгова.
Јер, ако неко зна како се стиже толики заостатак то је тренер Црвене звезде Дејан Станковић који је као играч у црвено-белом дресу побеђивао резултатом 4:0 Кајзерслаутерн и Партизан. Током пребогате каријере са Интером је у више наврата успевао да надокнади три гола разлике.
„Враћали смо се у мечу Суперкупа Италије против Роме од 0:3 до 4:3, па Шалке... Звезда је добра, растемо из меча у меч и желимо да направимо јак притисак на Ренџерс. Као што смо ми направили кикс у Галзгову, тако да се деси и њима у Београду“, почео је Станковић.
А Ренџерс ће дочекати око 50.000 Делија који ће загрмети сви ко један, јер би 17. марта 2022. године могла да буде исписана нова златна страница историје клуба с Маракане.
„Овај стадион играче Црвене звезде чини два пута бољим него што су обично. Тај адреналин, тај хук што долази са трибина... Биће то два пута јаче него на Ајброксу. Неће њих то уплашити, знају да играју пред пуним стадионом, али нека рачунају да ће имати два пута јачег ривала. Они ће се опустити колико им ми дозволимо“, поручио је Станковић на конференцији за медије дан уочи меча.
Јасно је да ће Станковић учинити све да мотивише своје ученике да, попут ратника пред армијом навијача, изађу на терен и покушају да креирају чудо.
Када је састав у питању, судећи по ономе што је Станковић изјавио на конференцији, као и да је са њим био Радован Павков, то би могло да значи само једно. Горостас из Бегеча, који је нокаутирао Ливерпул, ће по свему судећи од првог минута атаковати на гол Ренџерса.
Станковић је поручио да је задовољан издањем екипе на Ајброксу, па ће највероватније само једна промена бити у стартних 11. Павков уместо Охија, мада не сме бити искључена могућност да обојица буду на терену од самог старта.
Милан Борјан биће између статива, Пићини ће дејствовати по десном боку, Ераковић и Драговић у срцу обране, а неприкосновени Родић на позицији левог бека.
Поново се очекују Саного и Срнић као два дефанзивна везна, Канга испред њих, а нападачки трио Иванић, Катаи и Павков.
У случају да се Станковић определи за двојицу класичних нападача, онда би везни ред морао да претрпи одређене корекције. То би лако могао да буде Срнић, који би се преселио на клупу.
Јасно је да би притисак Звезде био далеко јачи на последњу линију Ренџерса са Охијем и Павковом, али је исто тако јасно да би у том случају „веза“ била слабија, рањивија.
Ипак, реалнија је варијанта да Павков заигра сам у шпицу, да започне јуриш и измучи противника, а да онда на свежину покуша да га докусури Охи.
Фортуна је у првом одмеравању снага српског и шкотског представника одредила победника, па се сви којима је црвено-бела у срцу уздају да би 17. марта улоге могле да буду замењене. Хук с трибина, рани гол могао би да паралише „полицајце“, а онда би ствари могле да крену на Звездину воденицу.
„Нада послења умире и с обзиром на то да играмо у Београду и да знамо каква нас подршка чека, један рани гол би могао све да промени“, поручио је Станковић и додао:
„Ма, бићу задовољан ако буде 1:0 у 60. минуту, за то ће се побринути Павков. Тешко је данас направити такав искорак, али гледајући игру из Глазгова... Улива ми поверење и самопоуздање. Али 1:0 у 60. минуту прихватам... А 4:0... Било би лепо, али било је давно“, констатовао је Деки.
Ренџерс никада није победио на Маракани, на којој су падали далеко већи тимови, па се сви у Звезди уздају у тријумф. Е, сад, да ли ће он бити довољан за чудо и пласман у четвртфинале Лиге Европе, или ће бити само пирова победа, остаје да се види после 90 минута, а можда и 120 минута фудбала на највећем српском стадиону.
„Ко сме тај може, ко не зна за страх, тај иде напред“, чувена парола војводе Живојина Мишића коју би требало да примене Станковићеви фудбалери против шкотских „полицајаца“.
Детаљ са утакмице Ренџерс - Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
СПОРТ
Ван Бронкхорст: Идемо у непријатељску атмосферу; Станковић: Тешко, али не и немогуће
Тренер Партизана Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
СПОРТ
Фејенорд без тренера, Партизану потребно чудо, али – Станојевић верује
Хари Мегвајер - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
СПОРТ
Један Хари је постао дрво, али онај најскупљи – никада неће постати Немања /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала