- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кина одговорила НАТО: Никада нећемо заборавити ко је бомбардовао нашу амбасаду у Југославији

© KENZO TRIBOUILLARDЗастава НАТО-а испред седишта организације у Бриселу
Застава НАТО-а испред седишта организације у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
Пратите нас
Кина никада неће заборавити ко је бомбардовао кинеску амбасаду у Југославији и нису јој потребна предавања оних који су прекршили међународно право, саопштено је на сајту кинеске мисије при Европској унији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Кинески народ је потпуно у стању да саосећа са болом и страдањима других земаља, јер никада нећемо заборавити ко је бомбардовао нашу амбасаду у Југославији. Такође нам нису потребна предавања о правди оних који крше међународно право“, наводи се у саопштењу објављеном као одговор на критику кинеског става по питању украјинске кризе од стране НАТО-а.
У саопштењу се још истиче да НАТО, будући да представља остатак хладног рата и највећи војни савез на свету, наставља да проширује своју територију и спектар операција.

„НАТО би морао добро да се замисли какву је улогу одиграо у обезбеђивању мира и стабилности у целом свету“, наглашава се у тексту саопштења.

Претходно је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг позвао Кину да осуди специјалну операцију Русије у Украјини, о чијем почетку је 24. фебруара објавио руски председник Владимир Путин.
Министарство спољних послова Кине више пута је истицало да кад је у питању украјинска криза, Кина је увек поступала објективно и непристрасно, доносила независне судове и износила сопствени став на основу суштине самог питања. Поред тога, Кина је, како се наводи, увек позивала на дијалог и преговоре у циљу смиривања ситуације.
Седмог маја 1999. године услед бомбардовања Југославије од стране НАТО-а, погођена је и кинеска амбасада у Београду. Том приликом погинуло је троје људи, а више од 20 је рањено.
НАТО агресија 1999. Београд - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
РУСИЈА
„Да се сети својих зверстава“: Рогозин и Захарова подсетили Бајдена на бомбардовање Београда /видео/
Односи САД и Кине - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
СВЕТ
Са Кином се тако не разговара: Америчка претња која може да јој се обије о главу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала