- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко открио под којим условом је могућ прекид ватре у Украјини

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографија Председник Белорусије Александар Лукашенко
 Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да је прекид ватре у Украјини могућ одмах након што се нивоу Министарстава спољних послова парафира споразум који се израђује током текућих преговора Кијева и Москве.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Чим министри спољних послова парафирају тај споразум – могућ је прекид ватре. Али ја сам апсолутно сигуран да Русија неће пристати на прекид или обуставу операције док не буде парафиран споразум“, рекао је Лукашенко за јапанску телевизију „ТВС“, преноси „Белта“.
Према мишљењу Лукашенка, „никаква Организација уједињених нација није зауставила ниједан рат, па неће ни овај“.

„Тако је и са другим државама. Рат могу зауставити Русија и Украјина тако што ће се договорити и потписати споразум. Или Американци који ће издати команду руководству Украјине да прекине рат. Ако се Американци одлуче за то, онда ће Европска унија и други брзо кренути за Сједињеним Америчким Државама и подржати њихово решење. Дакле ту се ради о две силе – Русији и Украјини. Или Америци“, оценио је белоруски лидер.

Он је додао да Украјина треба да искористи тренутак како би се договорила са Русијом. Лукашенко је нагласио да ће се сачувати хиљаде и хиљаде живота, уколико се сада потпише споразум Москве и Кијева.

Специјална операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
РУСИЈА
Лукашенко: Ако Зеленски не пристане на споразум са Путином, мораће да потпише капитулацију
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
РУСИЈА
Путин: Повратак Крима у састав Русије била исправна и благовремена одлука, погледајте Донбас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала