- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Повратак Крима у састав Русије била исправна и благовремена одлука, погледајте Донбас

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин изјавио је да је повратак Крима у састав Русије била исправна и благовремена одлука, довољно је погледати шта се тренутно дешава у Донбасу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Путин је на састанку о социјално-економском развоју Крима и Севастопоља подсетио на тежак период који се догодио у фебруару и марту 2014. године када су грађани Крима и Севастопоља показали невиђену храброст и патриотизам успротививши се неонацистима и радикалима који су извршили државни преврат у Кијеву.

„Људи на Криму су се ујединили и победили, они су донели свесну одлуку да буду заједно са Русијом. Ове године које су иза нас доказале су да је та одлука била исправна и благовремена. Довољно је погледати шта се тренутно дешава у Донбасу“, нагласио је он.

Руски председник се осврнуо и на питање санкција које Запад уводи против Русије и Крима рекавши да оне, иако стварају многобројне проблеме, уједно и отварају нове могућности.
„Јасно је да на развој Крима утичу санкције којима је обухваћен банкарски сектор, али и и испорука многих производа. Међутим, иако оне стварају одређене потешкоће, оне уједно отварају и нове могућности та све нас“, казао је.
Путин је такође предложио и да се продужи рок за реализацију државног пројекта по питању развоја Крима и Севастопоља до 2030. године, те је позвао извршну власт да направи предлог финансирања.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
РУСИЈА
Историјски говор руског председника: Важне поруке за цео свет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала