- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија повукла захтев за гласање о хуманитарној резолуцији о Украјини у УН

© AP Photo / Mary AltafferСавет безбедности Уједињених нација
Савет безбедности Уједињених нација - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
Пратите нас
Русија повлачи захтев за гласање о нацрту резолуције о хуманитарној ситуацији у Украјини у Савету безбедности УН, али не повлачи документ, саопштио је стални представник Русије при организацији Василиј Небензја.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Обраћају нам се колеге из многих делегација и жале се на немилосрдан притисак и завртање руку од стране западних партнера, све до економских уцена и претњи. САД и Албанија су позвале чланице УН да не буду коаутори наше резолуције. Разумемо колико је тим земљама тешко да се одупру том притиску, стога смо донели одлуку да засад не тражимо гласање о том нацрту, али нацрт резолуције не повлачимо“, рекао је Небензја.

По његовим речима, Русија ће затражити хитну седницу Савета безбедности УН на тему биолошких лабораторија САД у Украјини због нових докумената који су откривени током специјалне војне операције. Према речима заменика сталног представника Русије при УН Дмитрија Пољанског, затражено је да се седница одржи 18. марта у 17.00 по московском времену.
Подсетимо, Русија је у уторак представила нацрт документа према коме Савет безбедности позива „на прекид ватре, постигнут путем преговора, како би се осигурала безбедна, добровољна и несметана евакуација свих цивила“.
У тексту се такође наводи да Савет безбедности захтева потпуну заштиту цивила, укључујући хуманитарно особље и лица која су у осетљивом положају, укључујући жене и децу.
Документ такође садржи апел да се не користи цивилна инфраструктура за распоређивање војних објеката, те да се они не распоређују у густо насељеним местима. Стална представница Велике Британије при УН Барбара Вудворд успела је да каже да неће подржати руски нацрт резолуције.
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
РУСИЈА
Русија: Савету безбедности УН ћемо предложити нацрт хуманитарне резолуције о Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала