Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: У петак пада цена бензина и дизела

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је да нафтни деривати неће поскупети сутра (у петак), већ да ће цена дизела бити нижа за 0.42 динара, а да ће цена бензина бити нижа за 0.24 динара.
„Нафте ћемо имати довољно. Разговарали смо са европским партнерима, и послали смо експертски тим у Брисел, како би видели како да нафтом и нафтним дериватима снабдели тржиште. Разговарали смо и са руским партнерима“, рекао је Вучић.
Александар Вучић је додао да су мир, стабилност и сигурност најважнији за нашу земљу.
„Чињеница да је у овим условима лудила и хистерије важно да сачувамо наше националне интересе, али и да људи буду сигурни да ће имати свега довољно. Живот је оно што је најважније, и верујем да сам рекао једну добру вест“, додао је председнички кандидат.
Додаје и да је добио неке чудне "телеграм" информације у току послеподнева, али да су све анализиране и да ће све бити у реду.
"Тиче се ситуације у региону, али успећемо да сачувамо мир. Слободно будите спокојни. Желимо да људи живе у слободи, да живе у миру, да живе од свог рада" - рекао је он.
Он је прокоментарисао изјаву Емануела Макрона, и рекао да ће бити глади у одређеним деловима света.
"Јасно је да количине хране којима располажемо у Европи неће бити довољне за све. Јасно је да је количина житарица мања него што је потражња. Ми смо на ово рачунали, морате да имате у виду да је жетва пшенице тек у августу, и да ћемо тек тада знати коначне количине. У овом тренутку имамо огромне захтеве, највише имамо из Италије", додао је Вучић.
Председнички кандидат каже да су и Албанци тражили додатне количине пшенице и кукуруза, и да је Црна Гора такође тражила.
„Чекамо још податке из РС и БиХ, али имамо и све више захтева са афричког континента. Један захтев сустиже други, и ми ћемо одлуку донети у данима пред нама. Биће довољно и брашна и хлеба, као и сунцокретовог уља. Ми смо данас послали БИА да провери и Управу за енергетику, да ли има тачно онолико нафте колико је пријављено“, каже он.
Вучић је додао да је нормално ограничавање извоза, како би се осигурало да имамо довољне количине свих намирница.
„Криза је из дана у дан све тежа, плашим се да ће бити све тежа, јер не видим довољно воље и жеље да се рат заустави. Још много ћемо морати да трпимо. Ситуација ће утолико бити тежа, а за нас је важно да покушамо да сачувамо земљу, да и даље привлачимо инвеститоре и сачувамо запосленост“, каже он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала