- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарски премијер о испоруци наоружања Украјини: Лажна информација

CC0 / Pixabay / Зграда бугарског парламента
Зграда бугарског парламента - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
Пратите нас
Бугарски премијер Кирил Петков је изјавио да су апсолутно лажне вести које су се појавиле и у којима се наводи да Бугарска планира да Украјини пошаље наоружање.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Не постоје никакви ПВО системи, никакве специјалне ракете, као ни све оно о чему читам на Фејсбуку цео дан, то су апсолутно лажне вести. Њихови аутори теже да улију страх међу људе“, изјавио је премијер.

Према његовим речима Бугарска наставља да пружа хуманитарну помоћ Украјини и да прима украјинске избеглице. Као део сарадње са НАТО-ом Бугарска координише своје активности на источном блоку Алијансе како би била осигурана безбедност земаља које су близу сукоба.
Бугарски премијер је навео да одлуку о испоруци наоружања Украјини не може да донесе премијер или влада. Коментаришући предстојећу посету америчког министра одбране Лојда Остина он је рекао да америчка страна није са њим разговарала на тему испорука наоружања Украјини.
Он се осврнуо на хапшење бившег премијера Бугарске Бојка Борисова које би, како пишу бугарски медији, требало да одвуче пажњу од предстојеће посете Остина и понашања Бугарске. Такве оптужбе је Петков назвао чудним.
„Какву невероватну фантазију мора да има човек како би некога хапсио са циљем да сакрије рат. Тај неко мора да буде луд да тако нешто каже“, изјавио је он.
Раније је председник Бугарске Румен Радев је, коментаришући могућност да се Украјини испоручи наоружање, навео да Бугарска мора бити солидарна са украјинским народом и да помогне свим средствима, али да би испорука наоружања значила да ће земља постати страна у сукобу.
Председник Бугарске Румен Радев - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
РУСИЈА
Бугарска о испорукама система С-300 Украјини: То би значило да постајемо страна у сукобу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала