- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски „Препород“ спрема протест на дан посете шефа Пентагона; Не дамо Украјини С-300

CC0 / Pixabay / Софија
Софија - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
Пратите нас
Бугарска парламентарна странка „Препород“ критиковала је покушаје САД да убеде званичну Софију да испоруче Украјини своје С-300. Због тога ће странка сутра организовати протест код зграде Министарства одбране, управо у дану када у Бугарску долази амерички министар одбране Лојд Остин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Једина улога коју Бугарска може на себе да преузме када је реч о ситуацији са Украјином јесте да буде посредник, сматра лидер странке Костадин Костадинов. Свака друга активност представља државну издају, додао је он.
„Појавили су се наводи да ће нам Американци као компензацију дати друго наоружање. За то можемо да кажемо да је елементарна лаж. Подсећам да смо купили ловце Ф-16 за 2,1 милијарде лева чија испорука касни већ неколико година. И нејасно је да ли ће је уопште бити. Американци никада ништа не дају, посебно не поклањају. Они једноставно узимају“, рекао је новинарима Костадинов.
Бугарски премијер Кирил Петков је изјавио претходно да су апсолутно лажне вести које су се појавиле и у којима се наводи да Бугарска планира да Украјини пошаље наоружање.
„Не постоје никакви ПВО системи, никакве специјалне ракете, као ни све оно о чему читам на Фејсбуку цео дан, то су апсолутно лажне вести. Њихови аутори теже да улију страх међу људе“, изјавио је премијер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала