- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Европски парламент предложио да се Зеленски уврсти у списак номинованих за Нобелову награду за мир

© REUTERS / Ukrainian Presidential Press ServiceВладимир Зеленски
Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
Пратите нас
Бројни европски политичари изразили су иницијативу да се украјинском председнику Владимиру Зеленском додели Нобелова награда за мир за 2022. годину, наводи се у писму упућеном Норвешком Нобеловом комитету.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Апелујемо на Комитет да продужи процедуру номинације за Нобелову награду за мир до 31. марта 2022. како би се омогућило номиновање председника Зеленског и украјинског народа за Нобелову награду за мир“, следи из писма политичара.

Садашњи и бивши политичари, као и чланови Европског парламента упутили су молбу Норвешком Нобеловом комитету да поново размотри процедуру номиновања кандидата за Нобелову награду за мир за 2022. годину и продужи рок за подношење пријава како би на списак био додат и Владимир Зеленски, јер је фактички тај процес завршен.
Раније је прес служба Норвешког Нобеловог комитета саопштила да на овогодишњу Нобелову награду за мир претендују 251 појединац и 92 организације.
Нобелова награда за мир 2021. године додељена је руском новинару и главном уреднику „Нове газете“ Дмитрију Муратову и филипинској новинарки Марији Реси.
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
РУСИЈА
Зеленски: Украјина је постала чланица енергетског савеза ЕУ
Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
РУСИЈА
Лукашенко: Ако Зеленски не пристане на споразум са Путином, мораће да потпише капитулацију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала