- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Порука из Београда је обишла свет – ко је схватио, а ко се потрудио да не схвати? /фото, видео/

© REUTERS / NOVAK DJUROVICВелики транспарент навијача Црвене звезде на утакмици против Ренџерса
Велики транспарент навијача Црвене звезде на утакмици против Ренџерса - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
Пратите нас
Навијачи Црвене звезде су у реванш утакмици осмине финала Лиге Европе против Ренџерса истакли транспаренте на којима су указали на све америчке војне агресије широм света од Другог светског рата.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Пописивањем држава и година које су претрпеле америчку војну агресију, навијачи Црвене звезде су указали на лицемерје које се догађа у актуелним околностима, када је Русија на удару западно оријентисаног света због операције у Украјини.
На списку који су истакли навијачи Звезде су Кореја, Гватемала, Индонезија, Куба, Вијетнам, Конго, Лаос, Доминиканска Република, Грчка, Аргентина, Никарагва, Гренада, Филипини, Панама, Ирак, Република Српска, Судан, Југославија, Авганистан, Јемен, Сомалија, Либија и Сирија.
Уз то, навијачи Звезде су истакли слоган из легендарне песме Џона Ленона и Пола Макартнија, химне антиратног покрета основаног током америчке агресије на Вијетнам.
Ипак, шпанска „Марка“ пише да су навијачи Звезде порукама подржали – Украјину?!
„Цео стадион Рајко Митић, у свету познат као 'мала Маракана', неколико минута је певао чувену пацифистичку песму Џона Ленона и Јоко Оно у дивном гесту подршке Украјини какав у свету спорта није виђен у последње време“, наведено је у извештају са потпуно промашеном логиком јер ни у једном моменту навијачи Звезде нису указали на Украјину, већ на агресије које је Америка чинила широм света.
Парола навијача београдског тима је била тема и бразилског „О Глобо“ који је покушао да разуме поруку.
„Могуће је разумети да су навијачи демонстрирали критику начина на који фудбал и западни свет, углавном тих због многих конфликата, реагује на руску акцију у Украјини“, наводи угледни бразилски лист.
Порука је одјекнула и у Индонезији, земљи поменутој због дешавања 1958. године.
„Циљ навијача Звезде је био да покажу лицемерје америчке спољне политике и критиковање УЕФА због санкција уведених после почетка руске акције у Украјини. Поменута је и Индонезија због укључености у снабдевање оружјем покрета отпора током 1958. године како би, наводно, спречили успон комунизма“, наведено је у индонезијском издању портала Гоал.цом.
Велики транспарент навијача Црвене звезде на утакмици против Ренџерса - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
СПОРТ
Навијачи Звезде подсетили на српске жртве – али и на америчке агресије /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала