Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштина: Са Београдом тренутно не преговарамо о признању

© AP Photo / Visar KryeziuПриштина
Приштина - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
Пратите нас
Шеф преговарачког тима привремених приштинских институција Бесник Бисљими, изјавио је да је, у преговорима са Београдом, циљ нормализација односа, и да Приштина тренутно не преговара о признању, већ о општем споразуму у чијем је средишту узајамно признање.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Бисљими је за портал “Рајонипрес” рекао и да не може да прејудицира трајање дијалога, али да би, како каже, било идеално да се “овај дуг и напоран пут заврши у року од две године”.
“Не преговарамо о признању, већ о општем споразуму са Србијом, у чијем је средишту признање, јер тежимо да нормализујемо односе са суседном земљом", казао је он.
Наводи и да тренутак завршетка дијалога не зависи само од Приштине, као и да са Београдом неће потписати никакав споразум који је у супротности са интересима приштинских власти.
“Чак је и Лајчак заинтересован за убрзање процеса дијалога и запамтите да је мало дипломата ЕУ које уживају више поштовања од Лајчака. Срећан сам што су Лајчакова очекивања од епилога дијалога блиска нашим. Такође не видимо никакве разлике у односу на Габријела Ескобара, који је директно укључен у процес дијалога“, рекао је Бисљими, а пренео Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала