- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Избацивање параолимпијаца са Зимских игара у Пекингу – врхунац цинизма

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин рекао је да је забрана параолимпијцима из Русије и Белорусије да учествују на Зимским параолимпијским играма у Пекингу – врхунац цинизма.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Нису оштећени само спортисти који нису ни за шта криви, него управо параолимпијци, људи који се нису сломили, него су пребродили најтежа животна искушења, достојни светске подршке и дивљења, они који својим примером дају наду милионима, терају их да поверују у себе и своју снагу“, рекао је Путин, обраћајући се учесницима игара „Заједно смо. Спорт“ у Ханти-Мансијску.
Како је додао, тежак ударац за олимпијски покрет је то што „званичници из међународног спорта користе противправни механизам колективне одговорности“ који је први пут покренут у лето 2016. године на Играма у Рио де Жанеиру.
„Све то води не само ка губитку ауторитета и независности организација које су важне за развој светског спорта, него и до кршења норми Олимпијске повеље која, међу којима је и кључна теза која говори да Игре нису такмичење земаља него спортиста“, рекао је Путин.
Како је додао, Русија је више пута била сведок сумњивог, пристрасног суђења и клевете, непријатељских испада и отворених провокација на спортским такмичењима.

„Видели смо како су методички мењане, извртане идеје самог Пјера де Кубертена, нарушавани су некада свети принципи спорта. Буквално се пред нашим очима једнакост претворила у изопачену толеранцију, правда у двојне стандарде, а борба за честитост у спорту – у политички ангажовану диктатуру антидопинг демократије“, поручио је руски лидер.

Подсетимо, Међународни параолимпијски комитет донео је одлуку да избаци руске и белоруске такмичаре са Игара које су почеле 4. марта због догађаја у Украјини.
Зимске параолимпијске игре Пекинг - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
СПОРТ
Русија реаговала на избацивање параолимпијаца са Зимских игара у Пекингу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала