- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин указао на ратне злочине украјинских снага, Макрон забринут због ситуације у Маријупољу

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и председник Француске Емануел Макрон
Председник Русије Владимир Путин и председник Француске Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са француским лидером Емануелом Макроном о Украјини. Руски председник је упозорио на ратне злочине украјинских снага, а Макрон изразио забринутост због ситуације у Маријупољу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Двојица лидера разговарала су о преговорима Москве и Кијева, а Путин је изложио принципијелни приступ када је реч о могућим споразумима.
Путин је скренуо пажњу на многобројне ратне злочине украјинских снага и националиста, а посебно на интензивне ракетне и артиљеријске нападе на градове Донбаса.
Он је још једном нагласио да руске снаге у току војне операције чине све како би се очували животи цивила и како би били организовани коридори, саопштио је Кремљ.
АФП је навео да је Макрон током разговора изразио крајњу забринутост због ситуације у Маријупољу. Он је инсистирао на што хитнијем прекиду ватре.
Двојица лидера од почетка руске војне операције у Донбасу воде интензиван дијалог.
Данашњи разговор на иницијативу француске стране трајао је сат и десет минута.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала