- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Симоњанова поручила из Москве: Русијо, мајчице, врати Донбас кући!

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаГлавна уредница телевизије РТ и агенције „Русија севодња“ Маргарита Симоњан
Главна уредница телевизије РТ и агенције „Русија севодња“ Маргарита Симоњан  - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
Пратите нас
Главна уредница телевизије РТ и агенције „Русија севодња“ Маргарита Симоњан обратила се на концерту на стадиону Лужњики у Москви, одржаном поводом осам година од уједињења Крима и Русије, подсетивши да је Украјина покренула против ње кривични поступак, а Европа увела санкције због фразе:“Русијо, мајчице, врати Донбас кући“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Симоњанова је подсетила да је повратком Крима кући почело „руско пролеће“.

„Пре годину дана у Доњецку моје колеге и ја смо већ причале о томе да пролеће не може да траје вечно, да некада мора доћи и лето. Тада сам рекла: 'Русијо, мајчице, врати Донбас кући'. Сада је због те једне фразе европска слободољубива Украјина против мене покренула кривични поступак, а слободна Европа је увела санкције“, изјавила је Симоњанова.

Како је додала, њена деца, пријатељи и породица добијају претеће позиве.

„Управо због тога желим да поновим: Русијо, мајчице, врати Донбас кући. Русијо, мајчице, заштити своју децу“, додала је Симоњанова.

Такође је позвала да се казне сви они су који су „разнели 'Мадону из Горловке' са њеном десетомесечном ћеркицом, они који су бомбардовали касетним бомбама дечју плажу у Зугресу, они који управо сада бомбардују Доњецк, Мелитопољ, Маријупољ, они који су се изругивали над спаљеним људима у Одеси. Она је додала да се то учини због момака који се "боре против тог зла, за спас живота цивила, за нашу Русију“.
На концерту се обратила и портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Ми смо земља и народ који високо ценимо и чувамо мир, боримо се против зла, а права и истинска слобода је слобода од зла. Нас је немогуће заплашити, јер живимо у љубави и вери“, поручила је Захарова.
Крим је постао руски регион након референдума који је спроведен у марту 2014. године, када се 96,77 одсто бирача са Крима и 95,6 одсто бирача из Севастопоља изјаснило за улазак у састав Русије. Украјина сматра Крим својом територијом, али привремено окупираном, док су руске власти више пута саопштавале да су се Кримљани демократским путем и у складу са међународним правом и статутом УН изјаснили за присаједињење Русији. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је „коначно затворено“.
Пренос говора председника Русије Владимира Путина на концерту на стадиону „Лужњики“ у Москви поводом прославе осме годишњице поновног уједињења Крима и Севастопоља са Русијом
 - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
РУСИЈА
Ми знамо како ћемо даље — реализоваћемо планове! Путиново обраћање пред пуним стадионом у Москви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала