- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Амерички новинар објаснио зашто је Јокић поново МВП /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић и Џордан Пул – детаљ са меча Денвер - Голден Стејт
Никола Јокић и Џордан Пул – детаљ са меча Денвер - Голден Стејт - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
Пратите нас
Стивен Еј Смит, познати амерички новинар, објаснио је у неколико реченица зашто је Никола Јокић најкориснији кошаркаш у НБА ове сезоне.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

НБА сезона улази у завршницу, а многи су и даље неопредељени када је реч о томе коме би требало дати МВП награду – награду за најкориснијег кошаркаша у сезони.
Главни кандидати су Никола Јокић и Џоел Ембид, центри Денвера и Филаделфије, и водиће борбу до последње утакмице, до последњег минута и секунде лигашког дела.
Пре неколико дана навијачи су имали шансу да гледају двојицу кошаркаша у директном дуелу и управо би тај меч могао да има пресудан значај у МВП трци.
То сматра и Стивен Еј Смит који је у студију ЕСПН-а објаснио зашто је Јокић кориснији од Ембида у овој такмичарској години.
„Када би бирали бољег центра, онда бисмо изабрали Ембида, са тим сам 100% сагласан. Али, то нема много везе са причом око тога ко је тренутно МВП НБА лиге. Причамо о томе да Јокић има у просеку 26 поена, 14 скокова и осам асистенција, шутира 57% из игре, 35% за три, тим му је на скору 41-28. Нема Џамала Мареја, нема Мајкла Портера... Јокић не може да скочи са улице на ивичњак – а нико не може да га заустави!“, рекао је Стивен Еј Смит и додао:
„Овде долазимо до најбољег дела. Битно је када играју један против другог. Севентисиксерси су трејдовали за Хардена. Пре него што је дошао Харден, Филаделфија је губила од Бостона код куће 50 разлике. Харден стиже. Велика утакмица против Бруклина, разбијени су 29 разлике. Онда је дошао Јокић, водили су 19 и изгубили су. Ово је трка петорице, Јокића, Ембида, Јаниса, Дерозана и Морента. Шта дешава? Водиш 19 разлике против Јокића и он се врати и победи. Као човек који има глас, кажем вам гласаћу за Јокића. Када си Ембид, не могу да ти дам пре Јокића награду, када Никола побеђује у великим утакмицама, а ти не“, закључио је аналитичар.
Јокић игра историјску сезону, просечно бележи бројке које никада нико није имао и на све то вуче Денвер ка плеј-офу без другог и трећег најбољег играча екипе.
Нема сумње да и Ембид игра феноменално, заслужено је у МВП причи, али када се погледа свеукупно – не игра боље од Никола Јокића.
То би требало да пресуди у МВП гласању, а већ знамо да ће Стивен Еј Смит гласати за момка из Сомбора.
Јокић је актуелни МВП и има велику шансу да уђе у друштво кошаркаша који су у две сезоне заредом освајали престижну награду – Бил Расел, Вилт Чемберлен, Мозес Мелоун, Лери Бирд, Меџик Џонсон, Мајкл Џордан, Тим Данкан, Стив Неш, Леброн Џејмс, Стеф Кари и Јанис Адетокумбо.
Филмски повратак и потврда доминације – Јокић показао Ембиду ко је главни!
Јокић га „прегазио“, коначно се вратио и поново нема лепе речи: „Не желим то“
Лагани кас сомборског аса ка насловницама медија у Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала