Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У Крушевцу одржан међународни курс биолошког оружја и токсикологије

© Фото : Спутњику уступило Министарство одбране Републике СрбијеMеђународни курс биолошког оружја и токсикологије
Mеђународни курс биолошког оружја и токсикологије - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
Пратите нас
У Центру атомско-биолошко-хемијске одбране у Крушевцу ове недеље је одржан међународни курс биолошког оружја и токсикологије, који су похађали припадници Војске Србије и оружаних снага из осам других земаља.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Током петодневне обуке, полазници из Алжира, Босне и Херцеговине, Египта, Италије, Црне Горе, Северне Македоније, Сједињених Америчких Држава, Словеније и Србије продубили су своја знања о биолошком оружју и токсикологији и оспособили се за детекцију, идентификацију и спровођење мера заштите од ове врсте оружја.
За потребе реализације курса формирана је лабораторија у којој су увежбавани употреба војне опреме за идентификацију биолошких агенаса, узимање узорака и њихова идентификација, као и практична примена заштитних и средстава за деконтаминацију људи и опреме.
© Фото : Спутњику уступило Министарство одбране Републике СрбијеMеђународни курс биолошког оружја и токсикологије
Mеђународни курс биолошког оружја и токсикологије - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
Mеђународни курс биолошког оружја и токсикологије
Обуку и предавања на курсу реализовали су сертификовани инструктори Центра АБХО, стручњаци за токсикологију Војномедицинске академије и гостујући предавачи из крушевачке Опште болнице и Института за нуклеарне науке „Винча“.
Успешна реализација курса и велико међународно интересовање за учешће на обуци у Центру АБХО даље учвршћују статус ове јединице као регионалног и партнерског центра за образовање и обуку и потврђују висок квалитет обуке која се у Војсци Србије спроводи у области атомско-биолошко-хемијске одбране.
Екстремисти су уништили 35 цркава и манастира, а у овим незапамћеним вандалским актима, заувек су уништене бројне иконе и непокретна културна добра која су вековима преживели османску окупацију и светске ратове, саопштила је Епархија - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
СВЕТ
Неонацисти као албански екстремисти: Америка на Косову вежбала „акцију Донбас“
Опасност од радијације - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
СВЕТ
Нема чудовишну моћ већ подмукло трује: Шта је „прљава бомба“ и може ли Кијев да је активира
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала