- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Анкара: Спремни смо да помогнемо да дође до сусрета Путина и Зеленског

© REUTERS / MURAT CETINMUHURDARПредседник Турске Реџеп Тајип Ердоган
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
Пратите нас
Турска је спремна да помогне да се организује сусрет председника Русије Владимира Путина и председника Украјине Владимира Зеленског, рекао је представник турског председника Ибрахим Калин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Он је оценио да нема „хемије“ између двојице председника али да без обзира на то Анкара се нада да ће лидери оставити по страни неслагања и ставити интересе својих земаља и народа изнад свега.
Турска, како је рекао, види и схвата став других држава према Русији али сматра да треба да подржава отворени контакт са Москвом и да покуша да разуме страховања Москве по питању безбедности.
„Ако сви спале мостове са Русијом ко ће с њима разговарати?“, навео је представник Реџепа Тајипа Ердогана за турски лист „Стар“.
Анкара се од самог почетка залаже за територијалну целовитост, суверенитет и политичко јединство Украјине, додао је Калин.
„Ипак, морамо да држимо отвореним канале везе са руском страном и да пробамо да схватимо њихова страховања по питању безбедности“, рекао је он.
Подсетимо, руска војска започела је 24. фебруара специјалну војну операцију у циљу демилитаризације и денацификације Украјине.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала