- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Иран планира повећање извоза нафте

© REUTERS / Raheb Homavandi/FilesИранска застава се вијори поред "бензинске бакље" у Персијском заливу, на нафтној палатформи Соруш
Иранска застава се вијори поред  бензинске бакље  у Персијском заливу, на нафтној палатформи Соруш - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
Пратите нас
Ирански министар енергетике Џавад Овџи рекао је данас да ће настојати да повећа извоз иранске нафте и деривата на 1,4 милиона барела дневно.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„У парламенту су посланици одлучили да подигну горњу границу извоза нафте и деривата са 1,2 милиона барела дневно на 1,4 милиона барела. Министарство за нафту ће учинити све што је у његовој моћи да оствари ниво утврђен у буџету“, рекао је Овџи за иранску државну телевизију.
Иран, суочен са америчким санкцијама због извоза сирове нафте, не открива тачне бројке о количини продате нафте, преноси Ројтерс.
Овџи је рекао да је његово министарство планира да повећа производни капацитет сирове нафте и кондензата на 5,7 милиона барела дневно са око 3,7 односно четири милиона барела дневно, без навођења временског оквира.
Крајем 2020. Иран је представио амбициозан план за повећање производних капацитета сирове нафте на више од 6,5 милиона барела дневно до 2040. године.
Налазиште нафте у Краснодарском крају Русије - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
РУСИЈА
Немачка планира до јесени да постане независна од руског угља, а до краја године и од нафте
Директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Бајатовић: Србија не мора да брине за нафту и гас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала