- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Нацистички „Азов“ планирао нападе на амбасаде у Лавову а да за то буде окривљена Русија

© Sputnik / Alexandr Maksimenko / Уђи у базу фотографијаВојници Азовског батаљона полажу заклетву у Кијеву пре одласка у Донбас
Војници Азовског батаљона полажу заклетву у Кијеву пре одласка у Донбас - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије саопштило је да кијевски режим планира да нападе на дипломатске објекте САД и других држава у Лавову представи као нападе руске војске.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Како се наводи, руским војницима предао се сарадник Управе украјинске Службе безбедности за Доњецку и Луганску област који је учествовао у припрема диверзионих група.
Он је и открио да припадници јединице „Азов“ планирају нападе на дипломатска представништва САД и других земаља у Лавову.
„Главни циљ је био да се појача притисак на земље НАТО да уведу зону забране лета изнад Украјине и да им се обезбеди још оружја“, рекао је на брифингу представник Министарства, генерал-мајор Игор Конашенков.
Он је додао да је режим у Кијеву упознат са плановима националиста, али да ништа не предузима како би те активности зауставио.

„Кијевски националистички режим планира да нападе на те дипломатске објекте САД и других западних држава представи као наводни циљани напад руских Оружаних снага“, рекао је Конашенков.

Поред тога, Министарство одбране је саопштило да су јединице руске војске пробиле одбрану батаљона „Ајдар“ и да су сада на прилазима месту Шахтјорско-Новоукрајинка. Ликвидирано је 30 припадника тог батаљона.
Конашенков је навео и да је руска авијација у току последња 24 сата уништила 59 украјинских војних објеката, локатор система С-300 и пет беспилотних летелица, међу којима и један турски „Бајрактар“.
Од почетка специјалне војне операције Русије у Украјини уништено је преко 200 беспилотних летелица, 1.440 тенкова и других оклопних возила, навело је Министарство одбране.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала