- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Нови Сад добија још један мост преко Дунава и обилазницу /видео/

© Tanjug / JAROSLAV PAPНови Сад
Нови Сад - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
Пратите нас
У Новом Саду данас је потписан комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи обилазнице око тог града са мостом преко Дунава, а потписивању је присуствовала председница Владе Србије Ана Брнабић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Уговор су потписали министар грађевинарства и инфраструктуре, Томислав Момировић, в.д. генералног директора Коридора Србије Александар Антић и представник Амбасаде Кине у Србији Џанг Сјаојуан.
„Овај пројекат је врло комплексан. Имамо мостовску конструкцију од 2.400 метара, од чега је 800 метара ширина саме реке, а 650 метара паралелних путева. Имамо сабирнице од 600 метара које ће читав саобраћај да обухвате и уведу на тај мост. Ту ће бити и велики кружни ток, као и саобраћајница која ће мост повезати са Фрушкогорским коридором“, рекао је Антић.
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је рекао да је ово велика инвестиција и за Бачку Паланку, Бач, Оџаке, али и за приградска насеља и многе делове града.
„Овај мост су градски оци уцртали 1963. године урбанистичким планом и старији је од Моста слободе, само нису били створени услови. Данас имамо брзу железницу и данас добијамо и нови мост. Тиме завршавамо такозвану западну обилазницу око града, спајамо постојећи притисак у саобраћају, Мост слободе и стварамо неупоредиво боље услове за живот грађана. Ово је први мост када гледате ток Дунава који повезује две обале“, истакао је први човек Новог Сада Милош Вучевић.
Тјен Ишу, из амбасаде Народне Републике Кине, напоменуо је да је ово велики дан за Кину и Србију и додао да се нада да ће кинеска компанија квалитетно испунити све своје обавезе у договореном року.
„Наиме, изградња обилазнице око Новог Сада са мостом преко Дунава показује спремност са обе стране за више резултата у процесу заједничког унапређивања нашег стратешког партнерства“, рекао је представник амбасаде Кине у Београду.
Радови на обилазници и мосту преко Дунава коштаће 175 и по милиона евра, пренео је Танјуг.
Особље воза Соко - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Брза пруга Београд - Нови Сад отворена за путнички саобраћај /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала