- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шеф „Дојче банке“ упозорио на последице завртања „Северног тока“: Не журите са новим санкцијама

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода "Северни ток 2" у Немачкој
Изградња гасовода Северни ток 2 у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
Пратите нас
Шеф највеће немачке финансијске институције „Дојче банк“ Кристијан Зевинг упозорио је на последице у случају обустављања гасовода „Северни ток 1“ и апеловао је да се не жури са увођењем нових санкција Русији, јер имају негативан утицај и на оне који их уводе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Ако обуставимо 'Северни ток 1' то не би значило прекид испорука руског гаса у Немачку, али би ускоро довело до озбиљних проблема са снабдевањем енергентима и значајног повећања цена у нашој земљи“, рекао је Зевинг у интервјуу за лист „Велт ам зонтаг“.

Како је додао, „прво треба дозволити да ступе на снагу објављене санкције“ против Русије. По речима директора „Дојче банке“, ефекат тих санкција „неће бити погубан само по руску економију“.

„Те санкције имају негативан утицај и на нас и ми треба то да издржимо. Зато изнова и изнова треба да преиспитујемо да ли су нам у том случају потребне још оштрије санкције“, оценио је он, нагласивши да „уколико Немачка влада ипак буде сматрала да је то неопходно, та одлука ће бити подржана“.“, оценио је он.

Такође је додао да је у светлу ситуације у Украјини „Дојче банка“ значајно смањила своје пословање у Русији.
Како је раније рекао за Спутњик директор одељења за економску сарадњу Министарства спољних послова Русије Дмитриј Бирчевски, нагли раст цена на европском тржишту последица је одустајања од „Северног тока 2“. Москва, како је рекао, жали што је пројекат постао жртва повезивања политике и економије.
Западне земље увеле су Русији обимне санкције након почетка специјалне војне операције у Украјини. Такође, многе велике компаније саопштиле су да обустављају или прекидају делатност у Русији. Кремљ је признао да су ограничења „веома озбиљна“, али да су се власти за њих унапред припремале.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
РУСИЈА
Москва спрема одговор: Историјске санкције Русији изазваће низ неповратних последица
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала