- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Добровољац испричао како украјинска војска врши геноцид над Русима у Донбасу

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaУкрајински војник патролира у хуманитарном центру у Авдејевки.
Украјински војник патролира у хуманитарном центру у Авдејевки.  - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2022
Пратите нас
Ликвидирање Руса у Донбасу попримало је карактер геноцида, изјавио је француски добровољац, снајпериста Ерван Кастел у интервјуу за Спутњик.

„Украјинска страна верује да су Руси, проруски оријентисани и они који говоре руски у Донбасу становништво које треба уништити, не у војном смислу, већ у смислу геноцида. То је природе геноцида“, рекао је је 58. годишњи ветеран француске војске, који је дошао у Донбас у редове Народне милиције још у фебруару 2014.

Он је прецизирао да има сведочења пријатеља у Маријупољу с којима је разговарао телефоном и који тврде да се налазе у катастрофалној ситуацији због дејстава украјинских радикала. Како каже, известио је о томе Међунадорни комитет Црвеног крста како би организовали евакуацију тих људи који су блокирани у својим домовима и које „радикали-националисти и украјинске снаге спречавају спречавају да изађу из њих“.

„Жена, чија се мајка налази у Маријупољу, позвала ме је 19. марта и испричала да су Украјинци, у тренутку када је хтела да напусти своју кућу – спалили намештај и саму кућу без обзира на то што се радило о обичним цивилима“, рекао је добовољац.

Доњецк - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
РУСИЈА
У Доњецку пронађени нови докази: Украјина примењивала касетне бомбе на цивилима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала