- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Пропали преговори о изменама изборног закона у Босни и Херцеговини

© Tanjug / ZORAN ZESTICПредседник ХДЗ-а БиХ Драган Човић
Председник ХДЗ-а БиХ Драган Човић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2022
Пратите нас
Преговори о изменама Изборног закона Босне и Херцеговине, који су, у последњој рунди, четири дана вођени у Делегацији ЕУ у Сарајеву, и уз посредовање међународних преговарача, завршени су данас без успеха.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите ина каналу Спутњик Србија на Телеграму, асве видео садржаје на платформи „Одиси“(odysee.com).

Председник ХДЗ-а Драган Човић је, након пропасти преговора, казао да је пет од шест странака које су учествовале прихватило модел који решава све.
„Након девет месеци покушавамо у различитим приликама разговарати и тражити решења око Изборног закона и Устава. Једним делом смо у том успели. Јуче смо имали завршен посао, онда се он проблематизовао од стране СДА на начин да је ишао с неким додацима онога што смо до сад поставили као стандард“, рекао је Човић.
Додао је да му је жао јер је највише изгубила Босна и Херцеговина, преноси Кликс.
„У старту је био јасан исти циљ да се ништа не договори, да остане статус кво и то је задњих девет месеци СДА само радила. С те стране ја то доживљавам бруталним ударом на Босну и Херцеговину у вези актуелне политичке ситуације, али једнако тако и кад гледамо наше окружење и шта нас све чека у времену испред нас“, рекао је Човић.
Истакао је да неке ствари које су усаглашене могу да послуже као оквир за даље договоре.
„А они који су покушали разградити Федерацију БиХ у организацијском смислу ја им сад само могу поручити, нити су сад успели нити ће икада успети јер тиме руше БиХ, то није европска БиХ. Одузети оне кључне елементе Дејтона, правити неки Дејтон 2 ја мислим да је узалудан посао“, рекао је Човић.
Он је закључио да нема услова за одржавање избора.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала