- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

У српском комшилуку уље разграбљено - рафови празни, купују и по 40 литара одједном

CC0 / Pexels/RODNAE Productions / Сунцокретово уље, кухиња
Сунцокретово уље, кухиња - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2022
Пратите нас
Породице у Хрватској купују и по 40 литара уља, пише „Јутарњи лист“ и наводи да би, ако се настави повећана потражња, трговци могли да уведу и рестрикције.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Након што су велики трговачки ланци у неким европским државама увели рестрикције на куповину појединих прехрамбених артикала због страха да би рат у Украјини могао довести до несташице и великог поскупљења, и хрватски грађани почели су да стварају залихе, а фотографије празних полица и колица пуних уља шире се друштвеним мрежама, наводи лист, а преноси Блиц.
Они напомињу да се у Шпанији, на пример, може купити највише три литра уља, а преносе изјаве трговаца у Хрватској да су добро снабдевени и да не намеравају да уводе рестрикције за једнократну куповину јестивог уља.
Из уљаре Звијезда из састава Фортенова Групе као и из Фабрике уља Цепин казу да имају довољне количине сировине и да нема страха од недостатка уља на хрватском тржишту.
Ипак, директор Фортенова Групе Фабрис Перушко на Новој ТВ изјавио је да ће њихов малопродајни ланац трговина вероватно увести ограничења у једнократној куповини уља, и то не зато што уља нема него да би спречили убрзану потрошњу својих залиха.
Из Конзума су рекли да у овом тренутку неће ограничавати количину куповине, али ако се потражња настави повећавати овим темпом, одређена ограничења ће бити потребна.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала