- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Улица у Требињу носиће име по епископу Атанасију

© Sputnik / Радоје ПантовићВладика Атанасије Јевтић
Владика Атанасије Јевтић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2022
Пратите нас
Град Требиње одлучио је да једна улица у граду добије назив по блаженопочившем епископу Атанасију, некадашњем епископу захумско-херцеговачком и приморском.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да владика Атанасије био врло цењен и поштован у Српској православној цркви, али и међу православним верницима и да град и грађани Требиња имају потребу да му одају почаст.
У саопштењу Градске управе наводи се да је владика Атанасије на више начина задужио херцеговачки народ, а најзначајнија је била духовна подршка током ратних година и касније.
„Из тог разлога, Градска управа Требиње је, уз благослов и сагласност владике Димитрија и Епархије захумско-херцеговачке и приморске, одлучила да захвалност епископу Атанасију искаже и тако што ће једна улица понети име по њему“, рекао је Ћурић, преноси РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала