- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америка уводи ограничење уласка у земљу кинеским званичницима

© AP Photo / Frederic J. BrownАмерички државни секретар Ентони Блинкен током састанка са делегацијом Кине на Аљасци
Амерички државни секретар Ентони Блинкен током састанка са делегацијом Кине на Аљасци - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе ограничавају визе кинеским званичницима због њихове „умешаности у репресивне акте против етничких и верских мањинских група“, изјавио је данас амерички државни секретар Ентони Блинкен.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

САД се противе потезима кинеских званичника који злостављају, застрашују, надзиру и отимају припаднике етничких и религијских мањинских група, укључујући оне који траже заштиту у иностранству, као и америчких држављана који говоре у корист те рањиве популације, саопштио је Блинкен.
„Посвећени смо одбрани људских права широм света и наставићемо да користимо све дипломатске и економске мере како бисмо промовисали одговорност“, казао је Блинкен.
Амерички државни секретар истакао је да ће санкције бити уведене против оних који су „одговорни за, или саучествују у политици или акцијама репресије на религијској основи, према етничким мањинама, новинарима, синдикалним организаторима, активистима за људска права, дисидентима и мирним демонстрантима у Кини и шире“.
Блинкен је позвао кинеске власти да „зауставе транснационалну репресију, као што је ућуткивање активиста ујгурског порекла у САД и других, тако што забрањују њиховим породицама да напусте Кину“.
„Позивамо кинеску владу да заустави текући геноцид и злочине против човечности у Синђану, репресивну политику на Тибету, сузбијање основних слобода у Хонгконгу, као и кршење људских права и верских слобода другде у тој земљи“, додао је Блинкен.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала