- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Државној думи Русије изнет предлог о иступању Русије из Светске трговинске организације

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије у Москви
Зграда Државне думе Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
Пратите нас
Посланици странке „Праведна Русија – За истину“ и сенатор Олга Епифанова су Државној Думи Русије представили нацрт закона о отказивању протокола за приступање Русије Маракешком споразуму о оснивању Светске трговинске организације (СТО).
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Нацрт се може видети у електронској бази Државне думе Русије.

„У циљу заштите националних интереса Руске Федерације, неопходности спровођења протекционистичке политике, као одговор на санкциони притисак и као самоодбрана, овим нацртом федералног закона се предлаже отказивање Протокол за приступање Руске Федерације Маракешком споразуму о оснивању СТО од 15. априла 1944. године, потписаног у Женеви 16. децембра 2011. године, као и да се призна Федерални закон од 21. јула 2012. године који је изгубио на снази О ратификацији Протокола за присаједињење Руске Федерације Маракешком споразуму о формирању СТО 15. априла 1994. године“, наводи се у материјалу који је изнет Државној думи.

Иницијативу је коментарисао и један њен аутор, први заменик председника комитета за иностране послове у Думи Алексеј Чепа.

„Чланство у организацији је било условљено политичким мотивима, мало је било економске користи. Ова иницијатива нам у садашњим условима може донети смањење тарифа, смањење цена, могућност да се подржи наш произвођач, што је у великој мери било ограничено условима Светске трговинске организације“, рекао је он.

Поред тога, посланик је навео да се у условима већ актуелних санкција руски „партнери“ позивају на то да „не могу да се заштите одређеним поступцима“, јер је Русија ограничена Светском трговинском организацијом.

„Генерално гледано, то је исто тако апсурдно као и санкције против Русије. Једно другоме противречи. Морамо одмах да напустимо ову организацију“, закључио је посланик.

Вакцинација - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
СВЕТ
Бела кућа: Чланице Светске трговинске организације да подрже одрицање права на вакцину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала