- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Гојазни се теже запошљавају, женама пада плата ако „набаце“ који килограм

CC0 / Pixabay / Ресторан
Ресторан - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
Пратите нас
Гојазни људи у Америци имају веће шансе да се суоче с неким облицима дискриминације у односу на особе које немају проблем с прекомерном тежином.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите ина каналу Спутњик Србија на Телеграму, асве видео садржаје на платформи „Одиси“(odysee.com).

Већа је вероватноћа да ће бити малтретирани у школи, да ће их лекари стигматизовати или порота прогласити кривим само зато што имају вишак килограма.
Испитаници у анкети оцењују људе који су гојазни, као више лење, слабије воље... а дискриминација на основу телесне тежине неке Американце доводи чак и до губитка посла.
Другим речима, фирме мање запошљавају, мање унапређују и мање плаћају запослене с вишком килограма. Једна студија сугерише да за сваке 2,5 до три килограма које просечна Американка добије - њена плата по сату пада два одсто, пише „Телеграф бизнис“ позивајући се на Блумберг.
Додаје се да људи који одређују висину плате гојазније раднике излажу додатном кажњавању, принуди и узнемиравању.
Клаудија Сентер из организације ДРЕДФ, каже да је један од њених бивших клијената, монтажер каблова, био изложен ризичној операцији да би изгубио килограме након што му је компанија за коју је радио забранила повратак на посао ако не смрша око 45 килограма.
Његови шефови су мислили да је претежак да би користио њихове мердевине!
За разлику од других облика дискриминације, компаније могу да се извуку са таквим „третманом“ запослених јер у већини држава у САД не постоји јасан закон против тога. Само држава Мичиген и неколико градова, као што је Сан Франциско, забрањују дискриминацију на основу телесне тежине.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала