- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Париз: Не намеравамо да пренесемо Кијеву замрзнута средства руске Централне банке

© REUTERS / Rafael MarchanteMинистар одбране Француске Жан-Ив ле Дријан
Mинистар одбране Француске Жан-Ив ле Дријан - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
Пратите нас
Париз не намерава да пренесе Украјини замрзнута средства Централне банке Русије, изјавио је француски министар спољних послова Жан-Ив Ле Дријан.
Министру је током Европског хуманитарног форума постављено питање да ће замрзнута средства Централне банке бити искоришћена за помоћ Украјини.

„Тренутно нема планова да се средства руске Централне банке пренесу Украјини. Не мислим да ћемо то моћи да решимо следеће недеље чак ни уз моментално одобрење“, објаснио је шеф француске дипломатије.

Он је нагласио да је за Украјину сада примарни задатак успостављање прекида ватре, а након тога ће се моћи да се разговара о финансирању.
Раније је министар економије и финансија Француске Бруно ле Мер саопштио да су француске власти замрзле средства Централне банке Русије у износу од 22 милијарде евра, као и рачуне и некретнине приватних лица која су потпала под антируске санкције западних земаља.
Претходно је шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен саопштила да ће ЕУ, заједно са САД, Великом Британијом и Канадом замрзнути имовину Централне банке Русије и забранити руским бизнисменима да користе своју имовину на европском тржишту. Према њеним речима, ЕУ намерава да „парализује“ Централну банку Русије.
Здање Централне банке Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2022
РУСИЈА
Француска замрзла средства Централне банке Русије у износу од 22 милијарде евра
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала