- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Нисам могао да дишем“ – Надал забринуо после првог пораза у сезони

© AP Photo / Mark J. TerrillШпански тенисер Рафаел Надал – Индијан Велс
Шпански тенисер Рафаел Надал – Индијан Велс - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
Пратите нас
Рафаел Надал, трећи тенисер света, рекао је да је имао проблема са дисањем током финала Индијан Велса у ком је изгубио од Тејлора Фрица.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Искрено, осаћао сам бол. Имао сам проблем са дисањем. Не знам да ли је у питању нешто са ребром, још не знам. Када дишем и када се крећем, као да ми је игла све време изнутра. Вртело ми се у глави помало јер је баш било болно. То је врста бола која ме ограничава. Не ради се само о болу, не осећам се добро јер то утиче на моја дисање. Више је од разочарања што сам изгубио, тако нешто сам одмах прихватио, чак и пре него што се меч завршио. Више ми је криво што осећам да се мучим“, рекао је Надал после меча.
Шпански тенисер и у полуфиналу имао је проблем са дисањем, у паузи између гемова добијао је медицинску помоћ и некако је успео да слави и прође у финале.
Ипак, у мечу за титулу није успео да се избори са болом и Американац Фриц је освојио прву Мастерс титулу.
„Дао сам све од себе. Није био мој дан, али то се дешава. Имам искуства у овим ситуацијама. Тешко је са тим играти у финалу попут овога. Борио сам се до краја. Имао сам шансе у другом сету, али нисам их превише искористио. Тешко је сад анализирати меч јер нисам могао да радим многе ствари. Можда није моменат да се прича о томе, чак и поред тога што нисам све могао да радим како сам желео. То је то, финале, покушао сам, изгубио сам од сјајног играча“, казао је Рафа.
Надал је у мечу против Фрица доживео први пораз у сезони (20-1) и сада се окреће омиљеном делу сезоне – шљаци.
Шпанац је најбољи тенисер у историји када је реч игра на земљаној подлози и сада предстоје турнири у, између осталог, Мадриду, Барселони, Монте Карлу, Риму и у Паризу – Ролан Гарос.
„Два протекла месеца била су сјајна, незаборавна, врло емотивна. Уживао сам у стварима за које сам пре пар месеци веровао да су немогуће. Сада је време да решим проблем што је пре могуће, да покушам на шљаци. Почиње део сезоне у ком уживам да играм. Сваки турнир је посебан, надам се да ћу бити спреман за све“, закључио је Рафа.
Фриц шокирао Надала: „Вриштао сам пре меча, мислио да нећу играти“
Поново на врху – Ђоковић започео 362. недељу као први тенисер света
Ниједна Српкиња међу 100 најбољих тенисерки света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала