- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Изјаве Бајдена на Путинов рачун довеле односе Москве и Вашингтона на ивицу прекида

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
Пратите нас
Министарство спољних послова Русије позвало је амбасадора САД у Русији Џона Саливана и уручило му протестну ноту у вези са недавним неприхватљивим изјавама америчког председника Џозефа Бајдена против руског лидера Владимира Путина, наводи се у саопштењу руског спољнополитичког ресора.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Америчком амбасадору Џону Саливану, који је позван у МИП Русије, уручен је демарш и протестна нота 21. марта у вези са недавним неприхватљивим изјавама које је шеф Беле куће Џозеф Бајден изнео на рачун руског председника“, наводи се у документу.
МИП истиче да „такве изјаве америчког председника, недостојне државника тако високог ранга, доводе руско-америчке односе на ивицу прекида“.
Упозорили смо да ће непријатељске акције предузете против Русије добити одлучан и чврст отпор“, напоменуто је у саопштењу.
Током разговора о актуелним билатералним проблемима, амбасадору је постављено питање обезбеђивања нормалних услова за рад руских дипломатских представништава у Сједињеним Америчким Државама, укључујући гаранције за њихово несметано функционисање“, додаје Министарство.
Подсетимо, током кратког разговора са новинарима из Беле куће, дописник телевизије „Фокс њуз“ питао је Бајдена да ли је, „након свега што смо видели“, спреман да назове свог руског колегу ратним злочинцем. Амерички лидер је прво одговорио одрично и изашао из просторије, али се затим вратио, затражио да се понови питање и рекао: „Он је ратни злочинац“.
С тим у вези, портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да изјаве председника САД Џозефа Бајдена, који је Владимира Путина назвао „убилачким диктатором“, „правим насилником“, а нешто раније и „ратним злочинцем“, полако постају личне увреде упућене руском лидеру.
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
РУСИЈА
Песков: Шеф државе која је бацила атомску бомбу нема права било коме да говори да је ратни злочинац
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала