- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Скандал у Црној Гори: Србији забрањено да отвори нова бирачка места

© Sputnik / СпутњикЗастава Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
Пратите нас
Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић објавио је на Твитеру да је Влада Црне Горе забранила Србији да на дан избора, 3. априла, у Црној Гори отвори три бирачка места за гласање.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Влада и Министарство спољних послова Црне Горе одбили су захтев Амбасаде Републике Србије за отварање бирачких места у Беранама, Сутомору и Будви на којим би држављани Србије са пребивалиштем у Црној Гори у сусрет предстојећим председничким, парламентарним и локалних изборима, заказаним за 3. април.
Како би олакшала својим држављанима у Црној Гори да остваре бирачко право, Србија је упутила захтев за отварање три нова бирачка места, међутим, одлазећа црногорска Влада је одбила захтев званичног Београда.
Тако ће држављани Србије, претежно интерно расељена лица са простора Косова и Метохије, моћи да гласају на предстојећим изборима у Србији искључиво у просторијама Амбасаде Србије у Подгорици и Конзулата те државе у Црној Гори, јавила је "Борба".
Демократски фронт реаговао је поводом ове одлуке црногорске владе наводећи да на овај начин Влада Здравка Кривокапића и министар Радуловић, покушавају да спроведу циљану опструкцију како би држављани Републике Србије, који живе у овим општинама, били онемогућени да искористе своје право гласа, загарантовано Уставом.
Демократски Фронт зато пита Здравка Кривокапића и Дритана Абазовића: с којим људским и политичким образом могу очекивати било шта више од Србије, док српским држављанима у Црној Гори ускраћују њихово изборно право, и на индиректан начин се поново мешају у унутрашње ствари Србије.
"Зато их ДФ још једном позива, не да преиспитају, већ да промене ову срамну одлуку, и дају сагласност за отварање бирачких места у Будви, Беранама и Сутомору, како би сви држављани Републике Србије у Црној Гори могли искористити своје право гласа. У супротном, ово ће бити само још једна у низу срамота Здравка Кривокапића и Дритана Абазовића, који су се „прославили“ својим антисрпским одлукама у толикој мери да би им позавидели и Мило Ђукановић и Душко Марковић чак из “најбољег” периода њиховог антисрпства", наводи се у реаговању Демократског фронта.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала