- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тадић објаснио бизаран потез /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићСрпски репрезентативац Душан Тадић
Српски репрезентативац Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
Пратите нас
Српски фудбалер Душан Тадић објаснио је зашто је одгурнуо саиграча на земљу током дербија Ајакса и Фејенорда у Холандији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Тадић је водио Ајакс до победе над Фејенордом од 3:2, али његов учинак током игре није било све о чему се причало после меча.
Србинов саиграч Антони се у једном тренутку пожалио на повреду, а Тадић му је пришао и оборио га на под, што је изазвало смех, али и чуђење свих присутних.
Наиме, Антони је после гола за победу добио жути картон због скидања дреса код прославе, да би пет минута касније добио другу опомену, самим тим и црвени картон.
Антони се жалио на повреду али је остао на ногама, што је Тадић видео и самим тим га оборио на траву, јер у том случају судија мора да прекине меч како би се повређеном играчу указала помоћ.
Судија Макели није насео на перформанс и бразилски нападач је искључен, а ево шта је репрезентативац Србије имао да каже на све то:
"Антони се повредио и ми смо га чекали, па сам му ја рекао да легне. Онда бисмо могли да направимо измену, могло би да му се помогне. Судија Макели је рекао да је аут могао да се изведе. Мазрауи је погледао, а Антони је и даље лежао. Ако сте повређени и не можете да играте онда морате да паднете", рекао је Тадић и додао:
"То је била чудна ситуација. Макели је један од најбољих судија у Холандији, али требало је мени да да жути картон".
Овај потез није био једини због којег ће навијачи и играчи Фејенорда памтити Тадића, штавише.
Искусни везиста је режирао преокрет своје екипе пошто је у 78. минуту постигао голчину директно из слободног ударца за 2:2, након чега је Антони донео победу осам минута касније.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала