- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Телеграм престигао Воцап по популарности у Русији

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаМесинџер Телеграм
Месинџер Телеграм - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
Пратите нас
Сервис за размену порука Телеграм у марту је први пут престигао по популарности Воцап у Русији, показује истраживање „Мегафона“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Удео Телеграма у обиму саобраћаја када су у питању сервиси за размену порука повећао се са 48 на 63 одсто у поређењу са истим периодом прошлог месеца, показује истраживање компаније „Мегафон“, другог највећег мобилног оператора у Русији.
„У марту 2022. сервис Телеграм први пут је у Русији престигао Воцап и постао најпопуларнији месинџер у земљи“, наводе истраживачи „Мегафона“ и додају да је популарност Телеграма порасла и због ограниченог приступа другим месинџерима и друштвеним мрежама.
Како се наводи у истраживању, Телеграм није постао само сервис за размену порука, већ и један од главних извора информација.
Удео Воцапа смањио се са 48 на 32 одсто и он заузима друго место по обиму саобраћаја. Удео Вибера смањио се са пет на четири одсто.
Према том истраживању, на крају 2021. године, Телеграм је био главни сервис за размену порука у 55 руских региона, док је сада на првом месту у 82 региона.
„Телеграм је постао лидер и по употреби мобилног саобраћаја у току дана. У просеку један корисник троши на тај сервис 101 мегабајт саобраћаја дневно, корисници Воцапа 26 мегабајта, а Вибера осам мегабајта“, наводи се у истраживању.
Телеграм канал Спутњика Србија можете пратити на следећем линку.
Телеграм - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
СРБИЈА
Спутњик на Телеграму прати више од 50.000 људи: Слободна реч не може да се угуши
Месинџер Телеграм - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СРБИЈА
Спутњик на удару цензуре: Читајте нас на Телеграму и гледајте на платформи „Одиси“ (odysee.com)
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала